Rektorsbrev nr 6

Rektorsbrev maj 2017

Hej alla därhemma!

Äntligen börjar vi få känna av värmen i luften efter en extremt kall vår. Nu är alla eleverna inne på slutspurten av terminen och det är mycket som ska hinnas med. Alla moment som ska vara klara innan det efterlängtade sommarlovet. Jag vill börja med att tacka för en mycket trevlig Gullingedag. Det är underbart att se den värme och glädje som sprids mellan alla som möts, elever, föräldrar, personal och övriga som kommer till skolan den här dagen. Det kommer både tidigare elever och personal och besöker en sådan här dag. Underbart!Det var också passande att vår nya lekplats precis hann bli klar så att vi kunde inviga den.

Det som kommer att ske den här terminen är närmast att våra idrottslärare Peter och Oktay ordnar friluftsdagar på Spånga IP med friidrott som tema.  Måndag den 22/5 för F-åk 3 och onsdag den 24/5 för åk 4-6. Vi håller tummarna för fint väder!Skolavslutningen är den 9/6. kl. 9.00. Då kommer vi att som vanligt samlas på skolgården för att tillsammans avsluta terminen. Den 13/6 kommer vi att ha avslutning för vår personal. Då ber vi  er som har barn på fritids att om möjligt hämta era barn kl. 15.00. Detta för att så många som möjligt av personalen ska kunna delta.

Jag vill redan nu berätta lite om vad som kommer nästa läsår. . Under sommaren kommer det att vara sommarfritids för de som anmält att de har behov av omsorg. Observera att den 11 augusti kommer fritids att vara stängt då all personal har en kompetensutvecklingsdag. Den dagen måste ni ordna omsorg själva för era barn. Skolan börjar den 16 augusti med en uppropsfest där vi samlas på skolgården kl. 9.30.

Nästa läsår kommer vi att ha arbetslagsmöte för personalen i förskoleklass-åk 3 på morgonen på onsdag eller torsdag. Det betyder att eleverna i f-3 den dagen börjar skolan kl. 9.10. För de elever som behöver omsorg på morgonen kommer fritids att vara öppet. Vi gör detta för att vår personal lättare ska kunna delta i ett gemensamt möte. Det är viktigt att lärare och personalen på fritidshemmet har en gemensam tid där de tillsammans kan planera för våra elever. Kommande läsår kommer alla lärare på skolan att delta i Skolverkets satsning, Läslyftet. Det är en fortbildning för lärare i språkutvecklande arbetssätt. Personalen på Gullingeskolan arbetar, som ni redan känner till, mycket med språket i alla ämnen. Det här är ett sätt att ytterligare stärka personalens kompetens inom detta område.

Skolorna i Stockholm stad kommer till hösten att få en ny skolplattform. Det betyder att Skolwebben som ni föräldrar kunnat logga in på för att se era barns utveckling eller läsa information från skolan, kommer att byta utseende. Ni kommer fortfarande att kunna logga in med BankID, men den nya skolplattformen kommer att vara mer utvecklad och ge er som föräldrar mer information. När den nya plattformen är i drift kommer vi att på skolan hålla utbildning för er föräldrar hur den fungerar. Vi kommer att återkomma till er om det.

Viktiga datum:

22/5               Friidrottsdag F-3

24/5               Friidrottsdag 4-6

9/6                 Skolavslutning

13/6               Fritids stänger kl. 15.00

11/8               Fritids är stängt. Föräldrar ordnar omsorg själva.

16/8               Skolan börjar! Uppropsfest kl. 9.30.

Trevlig sommar!

Tomas Andersson